Bij het lessenplan van de beweegmat krijg je ook bonusoefeningen. In deze oefeningen staat bewegend leren centraal.

Lessenplan beweegmat:

 

Bij de aanschaf van de FOS beweegmat krijg je ook een document met daarin 5 kant-en-klare lessen met de beweegmat, bonusoefeningen en mogelijkheden om eigen opdrachten te ontwikkelen. 

De lessen zijn opgedeeld in een warming-up, een kern 1, een kern 2 en een afsluiting. De oefeningen zijn methodisch opgebouwd. 

In de bonusoefeningen is er een duidelijke koppeling gemaakt tussen bewegen en leren. De bonusoefeningen zijn geschikt voor in de klas, op de gang en op de buitenspeelplaats. Maar ook heel leuk om thuis te doen!

Tot slot krijg je de mogelijkheid om je eigen opdrachten te maken. Maak de gewenste sommen of plaats de figuren in het kaartje die jij wilt dat de kinderen oefenen en leren. Dit kun je downloaden in een apart Word document, zodat je dit kan personaliseren. 

 

Download onderstaande documenten!

 

Lessenplan FOS Beweegmat
PDF – 166.7 KB
Maak Je Eigen Opdrachten - Beweegmat
Word – 42.5 KB

In het lessenplan van de rekenmat vind je een voorbeeld opdrachtkaarten van rekentwister. Door middel van het lessenplan kunt u zelf uw eigen opdrachten creeren.

 

Lessenplan rekenmat:

 

Bij de aanschaf van de FOS rekenmat krijg je ook een document met tal van rekenoefeningen en spelletjes. 

De rekenmat biedt oneindig veel rekenopties. De rekenmat is bruikbaar voor verschillende leeftijden, die verschillende niveaus hebben. 

De oefenstof is methodisch opgebouwd en hierbij worden verschillende variatie mogelijkheden beschreven. 

Tot slot krijg je de mogelijkheid om je eigen opdrachten en sommen te maken. Dit kun je downloaden in een apart Word document, zodat je dit kan personaliseren. 

 

Download onderstaande documenten!

 

Lesideeën FOS Rekenmat
PDF – 211.6 KB
Maak Je Eigen Opdrachten - Rekenmat
Word – 407.2 KB