Bij het lessenplan van de beweegmat krijg je ook bonusoefeningen. In deze oefeningen staat bewegend leren centraal.

Lessenplan beweegmat:

 

Bij de aanschaf van de FOS beweegmat krijg je ook een document met daarin 5 kant-en-klare lessen met de beweegmat, bonusoefeningen en mogelijkheden om eigen opdrachten te ontwikkelen. 

De lessen zijn opgedeeld in een warming-up, een kern 1, een kern 2 en een afsluiting. De oefeningen zijn methodisch opgebouwd. 

In de bonusoefeningen is er een duidelijke koppeling gemaakt tussen bewegen en leren. De bonusoefeningen zijn geschikt voor in de klas, op de gang en op de buitenspeelplaats. Maar ook heel leuk om thuis te doen!

Tot slot krijg je de mogelijkheid om je eigen opdrachten te maken. Maak de gewenste sommen of plaats de figuren in het kaartje die jij wilt dat de kinderen oefenen en leren. Dit kun je downloaden in een apart Word document, zodat je dit kan personaliseren. 

 

Download onderstaande documenten!

 

Lessenplan FOS Beweegmat
PDF – 166,7 KB
Maak Je Eigen Opdrachten - Beweegmat
Word – 42,5 KB

In het lessenplan van de rekenmat vind je een voorbeeld opdrachtkaarten van rekentwister. Door middel van het lessenplan kunt u zelf uw eigen opdrachten creeren.

 

Lessenplan rekenmat:

 

Bij de aanschaf van de FOS rekenmat krijg je ook een document met tal van rekenoefeningen en spelletjes. 

De rekenmat biedt oneindig veel rekenopties. De rekenmat is bruikbaar voor verschillende leeftijden, die verschillende niveaus hebben. 

De oefenstof is methodisch opgebouwd en hierbij worden verschillende variatie mogelijkheden beschreven. 

Tot slot krijg je de mogelijkheid om je eigen opdrachten en sommen te maken. Dit kun je downloaden in een apart Word document, zodat je dit kan personaliseren. 

 

Download onderstaande documenten!

 

Lesideeën FOS Rekenmat
PDF – 211,6 KB
Maak Je Eigen Opdrachten - Rekenmat
Word – 407,2 KB

Lesideeën Geheugenmat:

 

Bij de aanschaf van de FOS geheugenmat krijg je ook een document met tal van spelletjes en oefen/ opdrachtmogelijkheden.

In dit document worden verschillende oefeningen en spelletjes beschreven. Bij de oefeningen staan tips en variatie mogelijkheden beschreven, zodat je de oefenstof aan kan passen aan het niveau van de leerlingen.  

Wij hebben alvast voor je een aantal voorbeeldkaartjes gemaakt. Maak je eigen kaartjes en je kunt direct aan de slag met de geheugenmat!

In onderstaande Word document, kun je je kaartjes personaliseren!

 

Download onderstaande documenten!

 

Oefenstof en Lessuggesties FOS Geheugenmat
PDF – 456,5 KB
Maak Je Eigen Opdrachten - Geheugenmat
Word – 93,6 KB

Uitleg Spellingmat:

 

In onderstaand document is de spellingmat uitgelegd. Welke handelingen moet je waar doen? Hoe kan de spellingmat ingezet worden? 

 

Download onderstaande documenten!

 

Tekst En Uitleg - Spellingmat
PDF – 458,0 KB