Oefen sommen en tafeltjes door middel van rekenestafette. De rekenmat kunt u ook ophangen, doordat er in alle hoeken ringetjes zijn gemaakt.

Rekenestafette

 

Integreer de beweegmat in een klimparcours, zo worden verschillende motorische vaardigheden geoefend.

 

 

Ons doel is om de kinderen de lessen te laten voelen en beleven. Kinderen leren beter als ze in beweging zijn en als ze leren leuk vinden. 

Wij proberen samen met jullie de lessen leuker, uitdagender en actiever te maken!

 De webshop biedt super leuke en kindvriendelijke matten aan! Er wordt in alle FOS matten een koppeling gemaakt tussen cognitie en bewegen! Dit zorgt er voor dat de kinderen stof sneller automatiseren!

Mis niets en volg ons op een van onze social media kanalen!

 

Leg de beweegmat in de gang en kinderen worden uitgenodigd om te bewegen in de gang.

In de gang van je school

 

Spring de patroonkaartjes

    In een klimparcours                                                                                               

Patroonspringen

Veelgestelde vragen

 

Welke oefeningen/ opdrachten/ spelletjes kan ik met de FOS matten doen?

Bij alle FOS matten krijgt u gratis bruikbare tips en lesideeën. Bij de beweegmat en de alfabetmat krijgt u 5 uitgewerkte lessen waar u meteen mee aan de slag kunt gaan. De lessen zijn methodisch opgebouwd en geschikt voor kleuters en jonge schoolgaande kinderen. Bij de rekenmat krijgt u een document waarin beschreven staat hoe u de rekenmat kunt implementeren tijdens het leren. Bij de geheugenmat zitten tal van leuke oefeningen en spelletjes beschreven die u met deze mat kunt doen. De spellingmat is geschikt voor alle kinderen die zich bezig houden met spelling. 

Bij lesideeën in het menu vindt u de documenten met lesmaterialen en kunt u tevens uw eigen gepersonaliseerde opdrachten maken, deze zijn gratis te downloaden.   

Kinderen verzinnen zelf ook hele leuke spelletjes. Heeft u een nieuwe oefening of een nieuw spelletje, deel deze dan aub met iedereen! Dit kan op een van onze bovenstaande social media kanalen. 

 

Waarom is de koppeling tussen bewegen en cognitie zo belangrijk?

Bewegen bevordert je geheugen en het vermogen om te leren. De gebieden (de hippocampus en de prefrontale cortex) die belangrijk zijn bij cognitieve functies (zoals dingen onthouden, plannen, concentratie en het leren van taal) zijn extra gevoelig voor de positieve effecten van bewegen (Collard, Boutkan, Grimberg, Lucassen , & Breedveld, 2014). Door bewegen verbetert de doorbloeding van de hersenen, is er een verhoogde aanmaak van zenuwcellen en gaan zij onderling meer verbindingen met elkaar aan. Deze effecten zijn gunstig bij het leren!

Naast alle wetenschappelijke bewijslast vinden kinderen het super leuk om te bewegen. Kinderen zijn niet gemaakt om stil te zitten, zij hebben een enorme beweegdrang. Al doende leren kinderen! 

 

Van welk materiaal zijn de matten gemaakt?

De matten zijn gemaakt van stevig pvc en wegen per mat ongeveer 1 kg - 1,5 kg.  De matten zijn naadloos en hebben een hoogwaardige printkwaliteit. Door de stabiele ligging van de pvc mat is de mat speciaal gemaakt voor kinderen om er op te lopen, rennen en springen. Als de ondergrond te glad is voor de mat en de mat schuift een beetje, dan zou je de mat vast kunnen plakken.   

 

Welke matten zitten in jullie assortiment?

Op dit moment hebben wij 8 zelf ontworpen FOS matten. Wij hebben de Rekenmat, Beweegmat, Geheugenmat, Spellingmat, Woordenmat, Alfabetmat, Meetmat en de Taalmat! MAAR..er komen nog meerdere FOS matten aan. Wil je niks missen van deze ontwikkeling en wil je een berichtje krijgen als deze matten online komen?! Vul onderstaande dan in!!

 

 

 

Voor wie zijn de matten geschikt en waar kunnen de matten gebruikt worden?

De matten zijn geschikt voor kinderen. Kinderen zijn gemaakt om te bewegen en vinden bewegend leren super leuk. Door onze leermatten in te zetten tijdens het leerproces, worden leerresultaten spelenderwijs behaald. 

Onze matten worden gebruikt op verschillende onderwijsinstellingen in Nederland en België. De leermatten zijn daarnaast uitermate geschikt om te gebruiken in bijles/ remedial teaching praktijken.   

Tijdens de sluiting (lockdown) van de scholen zagen we dat veel ouders onze leermatten aanschaften voor hun kinderen. Kinderen kunnen thuis met onze leermatten op een speelse manier een leuk extra oefenmomentje krijgen. 

 

Wat betekent FOS?

FOS staat voor Fitter Op School en Fos de Vos is onze mascotte. Hij beweegt samen met de kinderen in de gratis energizers op Youtube en hij vindt het belangrijk dat kinderen plezier in bewegen hebben. Ons logo en Fos de Vos zijn verwerkt in onze kleurrijke matten. Hieraan kun je zien dat onze matten door ons zijn ontwikkeld. 

 

Hoeveel matten zou ik moeten aanschaffen?

Wij adviseren dat iedere klas een eigen leermat aanschaft. De leermat is makkelijk in het gebruik en makkelijk op te rollen en op te bergen. Een leermat van fitteropschool.nl moet snel voorhanden zijn als je deze wilt gebruiken. 

In onze winkel hebben wij een 'FOS Bewegend leren Familie Pakket'. Hierin zitten alle 8 de leermatten die we op dit moment in ons assortiment hebben. Met dit pakket kun je makkelijk en snel Bewegend leren toepassen tijdens je lessen.  

 

Hoelang gaat een mat mee?

Doordat de matten gemaakt zijn van stevig pvc kunnen de matten veelvuldig en dagelijks gebruikt worden. De matten zijn makkelijk schoon te maken.  Wij adviseren de matten te gebruiken op blote voeten of op sokken. Het is ook mogelijk om de matten te gebruiken met schoeisel, echter zal dit de levensduur verkorten.

 

Wat is de levertijd en hoe en door wie worden de matten verzonden?

De levertijd bevat 4 tot 5 werkdagen. Vanuit een Nederlandse producent worden ze direct verzonden.  De matten worden bezorgd door postNL of DHL.   

 

Wat is jullie retourbeleid?

Uiteraard hopen wij dat jullie tevreden zijn over en met onze matten. Mochten jullie toch een mat willen retourneren, dan is dat mogelijk. Meer informatie staat onder aan de pagina bij klantenservice.

 

Speel rekentwister. Zet allebei je handen op 4, je linkervoet op x en je rechtervoet op FOS (=). De rekensom is 4x4.

Ontdek al onze FOS matten!

Waarom stil zittend leren als je bewegend kunt leren met de FOS matten? 

Nooit meer een saaie les met een van de FOS matten uit ons assortiment.