Oefen sommen en tafeltjes door middel van rekenestafette. De rekenmat kunt u ook ophangen, doordat er in alle hoeken ringetjes zijn gemaakt.

Rekenestafette

 

Integreer de beweegmat in een klimparcours, zo worden verschillende motorische vaardigheden geoefend.

 

 

Ons doel is om de kinderen de lessen te laten voelen en beleven. Kinderen leren beter als ze in beweging zijn en als ze leren leuk vinden. 

Wij proberen samen met jullie de lessen leuker, uitdagender en actiever te maken!

 De webshop biedt super leuke en kindvriendelijke matten aan! Er wordt in alle FOS matten een koppeling gemaakt tussen cognitie en bewegen! Dit zorgt er voor dat de kinderen sneller tot leren komen!

Mis niets en volg ons op een van onze social media kanalen!

 

Leg de beweegmat in de gang en kinderen worden uitgenodigd om te bewegen in de gang.

In de gang van je school

 

Speel met de rekenmat rekentwister!

    In een klimparcours                                                                                               

Rekentwister

Veelgestelde vragen

 

Welke oefeningen/ opdrachten/ spelletjes kan ik met de FOS matten doen?

Bij alle FOS matten krijgt u gratis bruikbare tips en lesideeën. Bij de beweegmat krijgt u 5 uitgewerkte lessen waar u meteen mee aan de slag kunt gaan. De lessen zijn methodisch opgebouwd en geschikt voor kleuters en jonge schoolgaande kinderen. Bij de rekenmat krijgt u een document waarin beschreven staat hoe u de rekenmat kunt implementeren tijdens het leren. Er worden tal van leuke oefeningen en spelletjes beschreven die u met de matten kunt doen. Bij lesideeën in het menu vindt u de documenten met lesmaterialen, deze zijn gratis te downloaden.   

Kinderen verzinnen zelf ook hele leuke spelletjes. Heeft u een nieuwe oefening of een nieuw spelletje, deel deze dan aub met iedereen! Dit kan op een van onze bovenstaande social media kanalen. 

 

Waarom is de koppeling tussen bewegen en cognitie zo belangrijk?

Bewegen bevordert je geheugen en het vermogen om te leren. De gebieden (de hippocampus en de prefrontale cortex) die belangrijk zijn bij cognitieve functies (zoals dingen onthouden, plannen, concentratie en het leren van taal) zijn extra gevoelig voor de positieve effecten van bewegen (Collard, Boutkan, Grimberg, Lucassen , & Breedveld, 2014). Door bewegen verbetert de doorbloeding van de hersenen, is er een verhoogde aanmaak van zenuwcellen en gaan zij onderling meer verbindingen met elkaar aan. Deze effecten zijn gunstig bij het leren!

Naast alle wetenschappelijke bewijslast vinden kinderen het super leuk om te bewegen. Kinderen zijn niet gemaakt om stil te zitten, zij hebben een enorme beweegdrang. Al doende leren kinderen! 

 

Van welk materiaal zijn de matten gemaakt?

De matten zijn gemaakt van stevig pvc en wegen per mat ongeveer 1 kg - 1,5 kg.  De matten zijn naadloos en hebben een hoogwaardige printkwaliteit. Door de stabiele ligging van de pvc mat is de mat speciaal gemaakt voor kinderen om er op te lopen, rennen en springen. Als de ondergrond te glad is voor de mat en de mat schuift een beetje, dan zou je de mat vast kunnen plakken.   

 

Welke matten zitten in jullie assortiment?

Op dit moment hebben wij 2 zelfontworpen FOS matten. Wij hebben de Beweegmat en de Rekenmat. MAAR..er komen nog meerdere FOS matten aan. Er is nog een Geheugen-beweegmat en een Spelling-beweegmat onderweg. Wil je niks missen van deze ontwikkeling en wil je een berichtje krijgen als deze matten online komen?! Vul onderstaande dan in!!

 

 

 

Voor wie zijn de matten geschikt en waar kunnen de matten gebruikt worden?

De matten zijn geschikt voor kinderen. De rekenmat kan op basisscholen gebruikt worden. Leg de rekenmat in de klas en laat kinderen de gewenste sommen oefenen op de rekenmat. De rekenmat is ook geschikt om thuis te gebruiken. De rekenmat is voorzien van ringetjes, hierdoor kun je de rekenmat ophangen, zo kun je er bijvoorbeeld pittenzakjes tegenaan gooien. Wil je als ouder je kind op een leuke, bewegende manier sommetjes leren en automatiseren, schaf dan de rekenmat aan! Wil je als remedial teacher de opgelopen rekenachterstand op een doelgerichte en kindvriendelijke manier oplossen, schaf dan ook de rekenmat aan! 

De beweegmat kan gebruikt worden door kleuters en jonge schoolgaande kinderen. Gebruik de beweegmat tijdens de gymlessen tijdens schooluren of schaf als naschoolse opvang de beweegmat aan. De beweegmat past ook prima in de gang van de school. De beweegmat zal de kinderen uitnodigen om in beweging te komen.

   

Wat betekent FOS?

FOS staat voor Fitter Op School en Fos de Vos is onze mascotte. Hij beweegt samen met de kinderen in de gratis energizers en hij vindt het belangrijk dat kinderen plezier in bewegen hebben. Ons logo en Fos de Vos zijn verwerkt in onze kleurrijke matten. Hieraan kun je zien dat onze matten door ons zijn ontwikkeld. 

 

Hoeveel matten zou ik moeten aanschaffen?

Wij adviseren iedere klas in de onderbouw 1 beweegmat aan te schaffen. De rekenmat kan ook vanaf de onderbouw gebruikt worden. Op de rekenmat kun je jonge schoolgaande kinderen leren tellen. Zodra de kinderen bezig zijn met rekenen is de rekenmat een mooie tool om sommetjes te leren en te automatiseren. Wij adviseren iedere groep die zich bezig houdt met tellen en rekenen 1 rekenmat per groep aan te schaffen. 

 

Hoelang gaat een mat mee?

Doordat de matten gemaakt zijn van stevig pvc kunnen de matten veelvuldig en dagelijks gebruikt worden. De matten zijn makkelijk schoon te maken.  Wij adviseren de matten te gebruiken op blote voeten of op sokken. Het is ook mogelijk om de matten te gebruiken met schoeisel, echter zal dit de levensduur verkorten.

 

Wat is de levertijd en hoe en door wie worden de matten verzonden?

Wij hebben een samenwerking met een fulfilment center. De matten worden geleverd op dinsdag t/m vrijdag. De matten worden opgerold in een doos en vervoerd door DHL en PostNL.  

 

Wat is jullie retourbeleid?

Uiteraard hopen wij dat jullie tevreden zijn over en met onze matten. Mochten jullie toch een mat willen retourneren, dan is dat mogelijk. Meer informatie staat onder aan de pagina bij klantenservice.

 

Speel rekentwister. Zet allebei je handen op 4, je linkervoet op x en je rechtervoet op FOS (=). De rekensom is 4x4.

Ontdek al onze FOS matten!

Waarom stil zittend leren als je bewegend kunt leren met de FOS matten? 

Nooit meer een saaie les met een van de FOS matten uit ons assortiment.