Mijn naam is Maurice en ik ben geboren in een dorpje in het zuiden van Nederland. In mijn jonge jaren was ik zeer beweeglijk. Op school, in de klas of aan de eettafel had ik moeite om stil te zitten. Mijn concentratie epte heel snel weg. Me concentreren kostte vroeger, en eigenlijk nu ook nog, veel moeite. Mijn ouders hadden het al heel vroeg in de gaten, bewegen was de oplossing voor mij. Mijn ouders stuurde me na school meteen naar buiten en ik bleef buiten totdat we moesten eten. Na het eten ging ik weer naar buiten en ik moest binnen zijn als de lantaarnlampen aangingen. Soms gingen net de lantaarnlampen waar ik speelde later aan dan die van de rest van het dorp:).

 

Op school keek ik altijd uit naar de gymles en naar de pauzes, want daar kon ik fijn bewegen en spelen. Ik ben nu 33, maar toen ik op de basisschool zat was er nog geen bewegen in de klas. Het was moeite doen om de les uit te zitten en ik leefde van pauze tot pauze. Ook van bewegend leren had men toentertijd nog nooit van gehoord. Mijn gehele basisschoolperiode stond in het teken van spelen, bewegen en sporten. Na de basisschool ben ik naar de Havo gegaan. Ook in deze periode speelde ik graag buiten. Mijn ouders stuurde me na school nog altijd naar buiten. Erg actief waren de lessen niet. Soms wel 2 uur lang stil zitten en ook nog eens informatie opslaan, pff! Het enige extra beweegmomentje op de middelbare school was het lopen naar een ander klaslokaal.

 

Na 4 Havo ben ik naar het CIOS Sittard gegaan. Als 16 jarige jongen van net 1 meter 50, middenin de pubertijd, kwam ik daar aan en zat ik bij jongens van 20 tot 26 jaar in de klas. Deze opleiding paste op dat moment perfect bij me. De hele dag sporten en bewegen, bezig zijn met je klasgenoten en interessante dingen leren. Het CIOS en mijn klasgenoten hebben me laten ontwikkelen en daar ben ik begonnen om een visie te krijgen op het leven en op ons onderwijs. Tijdens mijn CIOS opleiding ben ik fan geworden van fitness en het fysieke menselijke lichaam. Tot op de dag van vandaag doe ik graag fitnessen en ben ik bezig met de fysieke en mentale gezondheid van mezelf. Het werd al snel duidelijk dat ik na het CIOS wilde door studeren, ik wilde meer weten en leren. Ik wilde naar de Sporthogeschool in Tilburg. Ik wilde gymdocent worden en me specialiseren in Speciaal Onderwijs. Het studentenleven beviel mij soms iets te goed. Ik heb mooie jaren gekend in Tilburg. In Tilburg bleef ik werken aan mijn visie en kijk op het leven. Ik ben destijds doelbewust de Minor Filosofie gaan volgen.

 

Na mijn afgeronde HBO opleiding ben ik werk gaan zoeken in het zuiden van het land. Ik heb verschillende leuke banen gehad als personal trainer, individuele begeleider voor kinderen met autisme gericht op sport en bewegen, combinatiefunctionaris sport bij de gemeente en bewegingsagoog in een revalidatiekliniek. Tijdens mijn werkcarrière ben ik in contact gekomen en heb ik samengewerkt met verschillende interessante en vakkundige (sport)mensen. Met de huidige kennis op het gebied van bewegend leren, het wetenschappelijke bewijs hiervoor en mijn ervaring als zittende stuiterbal in een klas heb ik fitteropschool.nl opgericht. FOS staat voor Fitter Op School en is alles omvattend. Fitter kun je fysiek worden, maar ook mentaal. Ik denk dat de basisschoolleeftijd hier cruciaal voor is. Dit is een ideale leeftijd om hier een goede basis voor te leggen. Ik denk dat bewegen de sleutel is tot succes. Fos de vos is onze mascotte en hij heeft al tal van beweegfilmpjes gemaakt. Deze energizers zijn gratis te vinden op ons Youtube kanaal (www.youtube.com/fitteropschoolnl). Ik vind dat bewegen in de klas een vast onderdeel moet worden in de dagelijkse schoolplanning. Twee tot drie keer per dag bewegen in de klas moet de norm worden. Het mentale stukje probeer ik door middel van Rots&Watertrainingen te verbeteren. Door bewegen en sporten word je zelfverzekerder en leer je je lijf beter te begrijpen en te gebruiken. Deze skills heb je nodig tijdens communicatie en in sociale situaties.

 

Ik heb de FOS matten ontwikkeld, omdat ik graag meer beleving wil creëren tijdens het leerproces van kinderen. De lessen moeten uitdagend en actief zijn. Met de huidige kennis dat bewegend leren de leerprestaties verbetert, mag wat mij betreft de FOS matten niet ontbreken tijdens het leren.  


Ik hoop dat jullie deze visie ook uitdragen en met mij delen!!

 

Ik wil jullie alvast bedanken voor de interesse in onze producten en welkom heten bij de FOS familie!